Categories
Øreringe

Blomstrende smykker

Blomster er en evig inspiration til smykkedesign. En svensk juvelér udformede i sin tid en eksklusiv brillantbesat broche inspireret af margueritten. Da Kronprinsesse Ingrid i 1935 blev gift med Kronprins Frederik, fik hun denne blomsterbroche foræret af sin far til minde om moderen Kronprinsesse Margaretha af Sverige. Kronprinsesse Margarethas kælenavn var Daisy, det engelske ord for blomsten med den latinske betegnelse Argyranthemum frutescens. Idag er Dronning Margrethe indehaver af den fantastiske broche.

Blomstersmykkerne har rod i Jugendstilen, også kaldet art nouveau – en kunstnerisk stilperiode i Europa 1896-1910 og i Danmark 1900-1915. Stilen, der herhjemme kaldtes Skønvirke, smeltede sammen med nationalromantikken og havde Thorvald Bindesbøll som den mest fremtrædende kunstner. Smykkerne er inspireret af inspireret af naturens kurver, især blomster, blade, frugter og insekter.

Izabel Camille har designet en lang række smykker i samme stil. Smykkerne fås som vedhængt til både halskæder og øreringe, og man kan vælge mellem guldbelagt sølv, lys sølv og sort sølv. Blomsterøreringe i serien Spin:

Spin

 

Blomsterøreringe i serien Lily med zirkon i midten:

Lily

 

Blomsterøreringe fra serien Spin med kombination af almindelig og rutheniumbelagt sølv:

Spin i lys og mørk sølv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *