Styling med smykker

Smykker er eminente som blikfang og kan bruges bevidst til at optimere din figur og understrege din stil. Du kan bruge smykker, ligesom du bruger tøj og sko til at understrege de positive aspekter og skjule de ufordelagtige.

Generelt skal smykker afspejle din kropsform. Hvis du er kurvet, skal du have smykker med kurver, f.eks. runde øreringe. Kantede smykker kan omvendt komme til deres ret, hvis du er mere lige op og ned. Se hvilke øreringe der bedst klæder din ansigtsform.

Hvis du har lange arme, kan du bruge et stort ur eller et bredt armbånd (evt. en række armbånd) til at fylde mellemrummet mellem ærme og hånd. En serie store armbånd fremhæver lange slanke arme optimalt.

Hvis du er korthalset, skal du aldrig tage en kort kæde på. Lange kæder forlænger din hals, og halse kan – ligesom ben – næsten aldrig blive for lange. Se her hvordan du finder den rette kædelængde.

Hvis du har en stor barm, skal du ikke overlæsse brystet med smykker, der får den til at se endnu større ud. Det er bedre at bære øreringe, ringe eller armbånd. En enkel lang kæde med et vedhæng, der ender under brystet kan være en fordel.

Mangler du kurver, kan du med fordel bruge lange, kraftige halskæder, der leder opmærksomheden mod midten af kroppen. Lange kæder med markante vedhæng vil medvirke til at illudere en talje. Spinkle halskæder og armbånd vil derimod få din figur til at se mere firkantet ud.

Er du bredskuldret, kan hovedet se relativt lille ud. Et par store runde øreringe kan kompensere for dette, fordi de fjerner fokus fra skuldrene ved at lede opmærksomheden tilbage på ansigtet.

Er du smalskuldret, kan en mørk nederdel og en lys top skabe balance i tingene. En markant broche er prikken over i’et, der giver mere pondus til dine skuldre. En dyb udringning uden smykke vil derimod få dine skuldre til at se mindre ud.

Er du pæreformet, dvs. smal i overkroppen og bred nedenom, vil du også kunne bruge markante halskæder, der trækker opmærksomheden ind mod midten. Her gælder det om at gøre, hvad man kan for at understrege overkroppen på bekostning af underkroppen. Fyldige halsklæder, der begynder ved kravebenet og dækker hele halsudskæringen er perfekte til at rette blikket mod overkroppen.

Izabel Camille designer smykker i mange forskellige størrelser, længder og farver. Se kollektionen her.

Hvad klæder dig bedst – guld eller sølv? Test dig selv.